Skip to main content

Obeya Host training

De Obeya host training bieden we flexibel aan: Kies de trainingsvorm die bij je past

27 november 2024 - 28 november 2024

WAARDERING 4.9 (VAN VIJF sterren)

800+ MENSEN HAALDEN EEN CERTIFICAAT

ONZE EXAMENSCORE IS MEER DAN 90%

OFFICIEEL CERTIFICAAT

Waarom OBEYA Host?

EEN VERVOLG OP OBEYA FUNDAMENTALS

Obeya Hosts zijn essentieel bij het faciliteren van effectieve begeleiding van de Obeya. Door veiligheid te creëren ontstaat er ruimte om elkaar op te informeren en aan te spreken op elkaars verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken.

De Obeya host zorgt er voor dat collectieve leer- en besluitvormingsprocessen versnellen en dat de juiste interventies plaatsvinden om gezamenlijk de afgesproken doelen te behalen. Dankzij onze training ben jij straks goed voorbereid om op deze manier als Obeya Host te functioneren en bij te dragen aan het succes van de initiatieven van jouw organisatie.

Ons curriculum is gebaseerd op de 11 Obeya-principes en richt zich op de vier kwadranten Mindset, Alignment, Workspace en Content, waardoor u een uitgebreid inzicht krijgt in hoe u een open en collaboratieve omgeving binnen een Obeya kunt bevorderen.

Door onze training te volgen, krijg je een solide basis in de Obeya-praktijken, waardoor  jouw collectieve leer- en besluitvormingsprocessen kunt versnellen en uiteindelijk kunt bijdragen aan het succes van de Obeya-initiatieven van jouw organisatie. Dit doe je door te coachen in het formuleren van gewenste (meetbare) resultaten en mogelijke blokkades en door de juiste vragen te stellen. 

Waarom onze Obeya training?

Uniek & impactvol

Onze trainers zijn zeer bedreven in het toepassen van Obeya-principes, met een rijke achtergrond in diverse sectoren. Elke trainer brengt een schat aan real-world ervaringen mee, waardoor de lessen verrijkt worden met praktische scenario’s en uitdagingen. Deze aanpak zorgt voor IMPACT en INZICHT, waarbij theorie en praktijk samensmelten tot een krachtig leermoment.

Uniek en impactvol

Diverse trainingsvormen

On-line, remote, in-class, in-house? Het kan allemaal. Kies de manier van trainen die het beste bij jou of jouw organisatie past. Bel of mail ons gerust wanneer je hulp wenst om hier een keuze in te maken. Wij adviseren je met plezier.

Flexibel, intuïtief en interactief

Voor wie?

 • Voor iedereen die met een Obeya Fundamentals certificaat aan de slag is gegaan met het opzetten en inrichten van de Obeya in de eigen organisatie.
 • Voor Agilisten die nu in de organisatie de rol vervullen van Product Owner, Product Manager, Epic Owner.
 • Voor Business Change Managers en Programma Managers die met visueel management werken, of willen gaan werken.

Obeya Certificering

Wanneer je de training Obeya Host bij ons volgt krijg je ook de mogelijkheid om je te certificeren en het certificaat Obeya host van de Obeya Association te behalen. Bij het halen van het certificaat is ook een jaar lidmaatschap bij de Obeya Association inbegrepen (zie ook www.obeya-association.com)

Obeya Topics

De Obeya Host training is een workshop. Anders gezegd. We laten de slides zoveel mogelijk achterwege en gaan vooral samen aan het werk. Dus veel oefeningen, delen van ervaringen en ideeën. De onderwerpen die we behandelen zijn:

 • Hosting en facilitation en wat is het verschil tussen moderator, facilitator en host
 • De samenwerking tussen de host en de builder.
 • Hoe werkt het hosting proces
 • Hosting en de 11 Obeya principes
 • Transformatie en Verandering
 • Het hosten van Obeya meetings

  Obeya Leerdoelen

  • Weten wat er verwacht wordt van een organisatie van jou als Obeya Host
  • Weten hoe het Hosting proces werkt en hoe dit helpt in de realisatie van de organisatie doelen
  • Weten over coaching op constructief gedrag in de Obeya
  • Weten hoe je samen met de builder de Obeya effectief in de organisatie inzet
  • Weten welke interventies je wanneer kan inzetten 
  • In staat zijn om teams te coachen op de growth mindset
  • In staat zijn de teams focus te laten houden op de  beschreven doelen en key results (OKR) en daarmee het effect van de teams op de organisatie zo groot mogelijk te laten zijn. 

  Belangrijke informatie: Voor deze training is een Obeya Fundamentals certificaat en ervaring in een veranderingsrol gewenst. Inlezen op de site van de Obeya Association is aan te raden. Maar ook het lezen van de Scrumguide (te vinden op scrum.org) is een aanrader.

  Obeya Host Curriculum

  Download het Curriculum van Obeya Host voor meer informatie over leerdoelen en vereiste vaardigheden.

  Inbegrepen

  • Twee dagen training van een ervaren en geaccrediteerde trainer
  • Training op een centrale locatie in het land
  • Verzorging koffie, thee en lunch
  • Alle benodigde trainingsmaterialen
  • Voucher voor certificering “Obeya Host” van de Obeya Association
  • Jaar lidmaatschap Obeya Association.

  Welke trainingsvorm past bij jou?

  De open inschrijving training

  Met medecursisten in een klaslokaal

  De open inschrijving training in het klaslokaal. Kies een een datum, schrijf je in en kom naar Vianen. Dan zorgen wij dat daar en trainer, koffie en mede cursisten zijn. In één dag nemen we je mee door de Obeya theorie die je nodig hebt voor het examen Obeya Fundamentals. Daarnaast krijg je van de trainer en je medecursisten de ervaringen en Anekdotes die deze training zo de moeite waard maken.

  De in house training

  Onze trainer komt naar je toe, op locatie, wel zo makkelijk

  In house training. Wil je met meer mensen uit jouw organisatie een Obeya fundamentals training volgen? Dan plannen we samen een geschikte dag en komt onze trainer naar jouw organisatie.

  Obeya Fundamentals training bij Towson Nederland BV. Meer leren over Obeya doe je bij Towson! Haal je Obeya Certificaat!

  Verbeter je visueel management vaardigheden en behaal je Obeya Builder certificering: Til je professionele ontwikkeling naar een hoger niveau!

  EXAMENSCORE MEER DAN 90% EN MAAR LIEFST4.9 STERREN WAARDERING!