Skip to main content

Obeya builder training

De Obeya builder training bieden we flexibel aan: Kies de trainingsvorm die bij je past

Wil je de Obeya Builder certificering halen, maar mis je nog het Obeya Fundamentals certificaat? Wij hebben de ideale oplossing. Volg de combinatietraining en haal zowel het Obeya Fundamentals certificaat als het Obeya Builder certificaat! De training vindt plaats in Vianen, telkens van 09:00 – 17:00 uur.

28 augustus 2024 - 29 augustus 2024

WAARDERING 4.9 (VAN VIJF sterren)

800+ MENSEN HAALDEN EEN CERTIFICAAT

ONZE EXAMENSCORE IS MEER DAN 90%

OFFICIEEL CERTIFICAAT

Hoe werkt OBEYA BUILDER?

EEN VERVOLG OP OBEYA FUNDAMENTALS

Ontdek hoe je Obeya ruimte succesvol kunt vormgeven, positioneren en beheren binnen jouw organisatie.

De Obeya Builder training is een logische vervolgstap op de Obeya fundamentals training waarin je kennis hebt gemaakt met Obeya. Tijdens de Obeya Builder training leer je hoe je succesvol zal zijn bij het vormgeven van de Obeya-ruimte, het beheren van inhoud en het positioneren ervan binnen de context en infrastructuur van een organisatie.

Waarom onze Obeya training?

Uniek & impactvol

Onze trainers zijn zeer bedreven in het toepassen van Obeya-principes, met een rijke achtergrond in diverse sectoren. Elke trainer brengt een schat aan real-world ervaringen mee, waardoor de lessen verrijkt worden met praktische scenario’s en uitdagingen. Deze aanpak zorgt voor IMPACT en INZICHT, waarbij theorie en praktijk samensmelten tot een krachtig leermoment.

Uniek en impactvol

Diverse trainingsvormen

On-line, remote, in-class, in-house? Het kan allemaal. Kies de manier van trainen die het beste bij jou of jouw organisatie past. Bel of mail ons gerust wanneer je hulp wenst om hier een keuze in te maken. Wij adviseren je met plezier.

Flexibel, intuïtief en interactief

Voor wie?

 • Voor iedereen die met een Obeya Fundamentals certificaat aan de slag is gegaan met het opzetten en inrichten van de Obeya in de eigen organisatie.
 • Voor Agilisten die nu in de organisatie de rol van Scrum Master, Scrum Coach, RTE of Portfolio Manager vervullen.
 • Voor PMO’s Project Managers en Programma Managers die met visueel management werken, of willen gaan werken.

Obeya Certificering

Wanneer je de training Obeya Builder bij ons volgt krijg je ook de mogelijkheid om je te certificeren en het certificaat Obeya builder van de Obeya Association te behalen. Bij het halen van het certificaat is ook een jaar lidmaatschap bij de Obeya Association inbegrepen (zie ook www.obeya-association.com)

Obeya Topics

De Obeya Buidler training is een workshop. Anders gezegd. We laten de slides zoveel mogelijk achterwege en gaan vooral samen aan het werk. Dus veel oefeningen, delen van ervaringen en ideeën. De onderwerpen die we behandelen zijn:

 • Kennis: Welke elementen zijn er nodig om een Obeya op te bouwen en voor jouw organisatie te laten werken

 • Vaardigheden:
  • Hoe zet je de Obeya op en hoe zorg je voor een effectieve interactie met de Obeya Host en kom je tot een staat van continue verbeteren
  • Hoe zorg je dat de relevante informatie goed verzameld wordt en vervolgens op een goede manier  gepresenteerd

 • Gedrag: De sleutel tot een goed functionerende Obeya is juist gedrag rondom nauwkeurigheid, betrokkenheid en eerlijkheid. Bij deze gedragscomponenten en hoe hier effect voor de organisatie mee te behalen wordt tijdens de Obeya Builder uitgebreid besproken.

Obeya Leerdoelen

 • Weten wat er verwacht wordt van een organisatie van jou als Obeya Builder
 • Weten hoe het bouw proces werkt en zelf een Obeya kunnen realiseren
 • Weten over Obeya en de PDCA Cycle
 • Weten hoe je samen met de host de Obeya effectief in de organisatie inzet
 • Weten welke gedragscomponenten je in jouw organisatie wil helpen ontwikkelen voor een succevolle Obeya
 • In staat zijn om meerdere Obeyas over verschillende organisatielagen met elkaar te laten samenwerken (cascaderen)
 • In staat zijnrelevante informatie, bijvoorbeeld uit een OGSM of beschreven doelen en key results (OKR) goed verzamelen en vervolgens op een bruikbare manier te presenteren. 

Belangrijke informatie: Voor deze training is een Obeya Fundamentals certificaat en ervaring in een veranderingsrol gewenst. Inlezen op de site van de Obeya Association is aan te raden. Maar ook het lezen van de Scrumguide (te vinden op scrum.org) is een aanrader.

Obeya Builder Curriculum

Download het Curriculum van Obeya Builder voor meer informatie over leerdoelen en vereiste vaardigheden.

Inbegrepen

 • Twee dagen training van een ervaren en geaccrediteerde trainer
 • Training op een centrale locatie in het land
 • Verzorging koffie, thee en lunch
 • Alle benodigde trainingsmaterialen
 • Voucher voor certificering “Obeya Builder” van de Obeya Association
 • Jaar lidmaatschap Obeya Association
 • Kortingsvoucher € 100,- om binnen een jaar de Obeya Host training bij ons te volgen.

Welke Obeya trainingsvorm past bij jou?

De open inschrijving training

Met medecursisten in een klaslokaal

De open inschrijving training in het klaslokaal. Kies een een datum, schrijf je in en kom naar Vianen. Dan zorgen wij dat daar en trainer, koffie en mede cursisten zijn. In één dag nemen we je mee door de Obeya theorie die je nodig hebt voor het examen Obeya Fundamentals. Daarnaast krijg je van de trainer en je medecursisten de ervaringen en Anekdotes die deze training zo de moeite waard maken.

Twee certificaten, één training

2 interactieve dagen

Wil je de Obeya Builder certificering halen, maar mis je nog het Obeya Fundamentals certificaat?

Profiteer van onze speciale aanbieding en behaal zowel het Obeya Fundamentals certificaat als het Obeya Builder certificaat, tijdens twee efficiënte en interactieve dagen. De sessies zijn ontworpen om je volledig voor te bereiden op beide Obeya-examens, die inbegrepen zijn bij de training. De Obeya combinatie training vindt plaats in Vianen.

Obeya Fundamentals training bij Towson Nederland BV. Meer leren over Obeya doe je bij Towson! Haal je Obeya Certificaat!

Verbeter je visueel management vaardigheden en behaal je Obeya Builder certificering: Til je professionele ontwikkeling naar een hoger niveau!

EXAMENSCORE MEER DAN 90% EN MAAR LIEFST4.9 STERREN WAARDERING!