Skip to main content

Obeya training.nl

Obeya, wat kun je met Obeya en wat zijn de mogelijkheden?

Obeya & Lean Agile

Wat is de kracht van Obeya?

Obeya is een naam voor visueel management. Dé tool om in te zetten in Lean Agile omgevingen is Obeya. Met Obeya kun je de dynamiek tussen de strategische en operationele doelen ondersteunen.

Ik weet al genoeg, ik wil graag een Obeya training volgen

Behaal twee Obeya certificaten in één training!

Lukt het niet om overdag trainingen te volgen? Wil je de Obeya Builder certificering halen, maar mis je nog het Obeya Fundamentals certificaat? Onze Obeya combinatietraining bestaat uit vier interactieve avondblokken op 28 mei, 4, 6 en 11 juni. De sessies zijn ontworpen om je volledig voor te bereiden op beide Obeya-examens. De Obeya examens zijn inbegrepen bij de training. De training vindt plaats in Vianen, telkens van 16:00 – 20:00 uur, inclusief een hapje eten.

Wat is de kracht van Obeya?

Visueel maken van sturing en resultaten

Obeya, wat ‘grote ruimte’ of ‘de kamer’ betekent in het Japans, is een krachtig concept voor visueel management. Toyota was een van de pioniers in het succesvol implementeren van Obeya, vooral tijdens de ontwikkeling van de Toyota Prius. Dit succes werd snel duidelijk en de keuze voor Obeya door Toyota was logisch, gezien hun sterke focus op Lean Management. Obeya benadrukt de kracht van het visualiseren van sturing en resultaten binnen Lean en Agile gedreven organisaties.

Obeya & Lean Agile principes

Strategische, tactische en operationele lagen

Maximaliseer efficiëntie met Lean en Agile. Deze principes stimuleren samenwerking op alle niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. Ontdek hoe Obeya meer dan een tool is; het is de sleutel tot betere bedrijfsprestaties.

Towson & Obeya

Visueel management: Samen starten, zien en realiseren

Bij Towson zetten we al jaren succesvol in op Visueel Management. We beginnen meetings en rituelen bij de Obeya, waardoor iedereen start met dezelfde informatie. Zo ziet ook iedereen direct de voortgang en metrics, wat inzicht geeft in wat er speelt. Dit zorgt ervoor dat iedereen die betrokken is bij het onderhouden en verbeteren van een product of dienst, gefocust blijft op dezelfde doelen.

Obeya wanden zijn niet uniform

Wij ontwikkelen Obeya borden voor onze coaching en delivery opdrachten. Hoewel een Obeya wand vaste elementen heeft, geldt ‘one size fits all’ niet. Elk project vraagt om een unieke aanpak.

Obeya Trainingen bij Towson Nederland BV. Obeya fundamentals, Obeya build en Obeya host.

Trainingscurriculum

Agile, SAFe, DiSC, Lencione en Obeya

Towson heeft een uitgebreid trainingscurriculum ontwikkeld om onze consultancywerkzaamheden te ondersteunen. Dit omvat Agile/Safe trainingen ter ondersteuning van de Way of Working, DiSC en Lencioni Leiderschapstrainingen om individuen bewust te maken van eigenaarschap en teamdynamiek. We bieden ook een Obeya Curriculum aan om de benodigde rituelen te leren voor effectief gebruik van stuurmiddelen. Dit zorgt ervoor dat de strategische, tactische en operationele lagen binnen een organisatie samen het grootste effect kunnen realiseren.

Hoe haal je het beste uit Obeya?

Obeya expertise, vakmanschap & vaardigheid

Om het beste uit je Obeya te halen, zijn specifieke expertise en vaardigheden nodig. Vakmanschap in Obeya speelt een cruciale rol. Daarom trainen we professionals om de effectiviteit van Obeya te vergroten.

Obeya professionals verankeren Obeya in de organisatie

Deskundige Obeya-professionals zijn cruciaal om Obeya in je organisatie te verankeren. Ze zorgen voor de discipline die nodig is om voordelen op de lange termijn te behalen.

Haal het beste uit Obeya met Obeya Builder en Obeya Host

Deze twee sleutelrollen zijn cruciaal om het gewenste niveau van succes te garanderen en zorgen ervoor dat Obeya effectief functioneert.

Ons Obeya trainings curriculum bestaat uit 3 componenten:

  • De Obeya fundamentals training Dé training die er voor zorgt dat de hele organisatie hetzelfde begrijpt bij de taal die gebruikt wordt, en waar de Obeya principes uitgelegd worden. Kortom de basistraining die iedereen in een Lean Agile organisatie zou moeten volgen.

  • De Obeya Builder training Hier leiden we de Obeya-bouwers op. Bouwers zorgen voor de ontwikkeling van de Obeya-ruimte, de inhoud en de rol van de Obeya binnen de organisatie.

  • De Obeya Host training Obeya Hosts zijn essentieel bij het faciliteren van effectieve Obeya-interacties en het omzetten van kennis in uitvoerbare beslissingen door middel van geïnformeerde gesprekken. Tijdens deze training gaan we diepgaand in op de 11 Obeya-principes en richten we ons op de vier kwadranten Mindset, Alignment, Workspace en Content, waardoor je een uitgebreid inzicht krijgt in hoe je een open en collaboratieve omgeving binnen een Obeya kunt bevorderen.